Alin Vieru, Administrația Domeniului Public (ADP) al Sectorului 1

Sunt Alin Vieru, Director General al Administrației Domeniului Public (ADP) al Sectorului 1 (S1) din subordinea Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București.

Scopul ADP Sector 1 este de a răspunde cât mai bine nevoilor și cerințelor cetățenilor din Sectorul 1, de a servi comunitățile locale din aria Sectorului 1, de a fi „în serviciul cetățenilor Sectorului 1 zi de zi, în fiecare zi” – crezul Primăriei Sectorului 1 București.

În calitate de Director General al ADP Sector 1, cred că pentru a răspunde nevoilor tuturor locuitorilor din Sectorul 1 este nevoie, pe de-o parte, de o cooperare activă cu cetățenii, de dialog și transparență. Din acest motiv mă implic în primă persoană în discuțiile cu cetățenii, mă informez în legătură cu petițiile și sesizările primite la ADP Sector 1, încercând să înțeleg, să răspund și chiar să anticipez ceea ce își doresc cetățenii și să le vin în întâmpinare cu proiecte care să le răspundă nevoilor acestora.

Pe de altă parte, este necesar un management de calitate, o administrare performantă și transparentă, un dialog continuu și sincer cu angajații instituției, cu colegii și șefii de departamente, cu primarul Dan Tudorache și toate instituțiile politice și administrative, locale și naționale. Nici nu se poate altfel și într-adevăr, nu este întotdeauna ușor, aparatul administrativ putând fii greoi și cu răspuns întârziat.

Deși încă nu am dus la capăt toate lucrurile pe care împreună cu echipa noastră le-am propus locuitorilor sectorului 1, printre blocaje și scandaluri politice, printre contre nedrepte și care nesocotesc deplin cetățenii provenite din politicianismul ieftin al unora din USR și PNL (care se opun din principiu, pe line de partid, oricăror propuneri venite de la cetățeni și pentru cetățeni), cred că am păstrat un nivel ridicat al serviciilor pe care fiecare cetățean al sectorului 1 o consideră, pe bună dreptate, o chestiune de „normalitate”. Bucureștiul este un oraș European și privirea noastră este îndreptată către acolo. Fără a scădea din meritul altor primării, Sectorul 1 este cel mai frumos, este numărul 1 nu doar numeric, iar cei mai mulți dintre cei din Sectorul 1 o știu. Nu a fost însă ușor.

ADP Sector 1 este un organism administrativ complex, care are în grijă (în Sectorul 1) întreținerea străzilor și a căilor de acces, organizarea circulației pietonale și rutiere, întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, întreținerea și amenajarea, curățarea spațiilor verzi și menținerea acestora curate și sigure, și altele… Oricine se gândește puțin își dă seama de complexitatea și dificultatea acestor sarcini care fac parte din activitatea zilnică a colegilor mei, a ADP Sector 1 și a Primăriei Sectorului 1 București.

Cu stima,
Alin Vieru
Director General
ADP Sector 1

ADP Sector 1 Bucuresti