Amenajare spații verzi în zona parcului George Călinescu

Parcul George Călinescu dispune de o suprafață de 1.942 mp și este înconjurat de strada Aviator Grigore Nicolae, strada Locotenent Aviator Șerban Petrescu, strada Locotenent Aviator Iuliu Tetrat și strada Căpitan Gheorghe Marașoiu.

Atunci când sunteți in căutarea unei oaze de liniște si relaxarea, parcul George Călinescu vă poate aduce aminte de marele critic și scriitor. Statuia care îl întruchipează poate fi admirată în centrul acestui parc. Parcul dispune de spațiu special amenajate pentru copii, cu balansoare, tobogane, leagăne și multe alte echipamente de joacă. Pentru A.D.P. Sector 1 este important ca orice loc de joacă să ofere activități de joc care fac apel la copiii de toate vârstele, contribuind la dezvoltarea abilităților fizice, cognitive, sociale.

În imediata apropriere a parcului se află Muzeul Memorial „George Călinescu”. Locația exactă a muzeului este pe strada George Călinescu nr. 53, sector 1. Muzeul se remarcă prin o gradină presărată de sculpturi, iar în interior găsim obiectele personale, manuscrise, fotografii, mobilier privitoare la viața și activitatea lui George Călinescu. Clădirea muzeului este declarată monument istoric. Pe strada Andrei Mureșanu, nr. 14A se afla Muzeul Victor Babeș. Clădirea a fost construit în 1928. În 1956 fiul doctorului a donat parterul casei sale statului român în vederea amenajării muzeu memorial pe care l-a condus chiar el până în 1968. În iulie muzeul a fost lăsat prin testament Primăriei Capitalei.

Pentru a avea un parc curat și sigur, directorul adjunct Alin Vieru și A.D.P. sector 1 se ocupă de realizarea lucrărilor de amenajare și reamenajare a spațiilor verzi, de urmărirea lucrărilor de plantări de material dendrofloricol, de toaletarea și defrișarea arborilor din spațiile amenajate. În ceea ce privește supravegherea video, acest parc dispune de asemenea de camere video instalate în așa fel încât să acopere o arie cat mai mare din parc.

Parcul George Călinescu beneficiază pentru cetățenii săi de conexiune la internet wireless care poate fi accesata gratuit.