Cum pregătim spațiile verzi pentru iarnă și câteva lucruri despre semănarea semințelor de flori în serele proprii

Semințele de flori tratate specific se seamănă pentru încolțire în substrat vegetal în care adăugăm stimulenți pentru germinare și substanțe care ajută la îndepărtarea bolilor și dăunătorilor. Astfel, vor avea o răsărire mai rapidă și mai uniformă. De asemenea, vor stimula creșterea plantelor tinere.

Înainte de plantare, semințele se țin într-un recipient cu apă pentru umezirea lor. De ce facem acest lucru? Pentru obținerea unei germinații mai rapide. După acest pas, semințele trebuie lăsate la uscat și abia apoi pot fi semănate.

Răsădnițele sau locul unde se execută operația de semănat trebuie să îndeplinească condițiile optime față de factorii de mediu, lumină, căldură, să dețină un substrat vegetal bogat în nutrienți specifici fiecărei specii floricole care să permită permeabilitatea apei și totodată și drenajul solului.

Este binecunoscută importanța spațiilor verzi pentru îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm, prin aportul de oxigen pe care plantele îl aduc. Și nu în ultimul rând, trebuie să avem în vedere aspectul estetic pe care spațiile verzi îl oferă în Sectorul 1.