Program de dezinsecție în parcul Brâncuși

Parcul Brâncuși este înconjurat de Calea Dorobanți si Piața Dorobanților. Parcul se află în aproprierea muzeului K.H. Zambaccian. Zambaccian a fost colecționar și critic de artă, acesta a alcătuit una dintre cele mai bogate și valoroase colecții de artă din România. Pentru a o pune în valoare, în anii 1940 Zambaccian a construit special casa în care sunt astăzi expuse picturi, sculpturi, grafică și mobilier achiziționate pe parcursul unei jumătăți de secol. Atât colecția cât și casa au fost donate statutului român în 1947.

La doar câțiva pași se află bustul scriitorului și filosofului israelian de origine română, Elie Wiesel, activist în domeniul drepturilor omului, născut într-o familie de evrei din România, supraviețuitor al Holocaustului. În anul 1986 a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace.

Parcul Brâncuși dispune de o suprafața de 2.210 mp, fiind un parc mic, dar cochet in mijlocul căruia se afla bustul lui Constantin Brâncuși sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române.

Vis-a-vis de parc se află Colegiul Național I.L. Caragiale. Colegiul a debutat la sfârșitul secolului al XIX-lea ca seminar pedagogic, în el desfășurându-și activitatea ca profesori Alexandru Odobescu, Simion Mehedinți, Dimitrie Pompeiu.

Cu ajutorul A.D.P. Sector 1 si Alin Vieru s-au desfășurat tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din parc. În acest scop, s-a acționa atât ziua, cât și pe timpul nopții, parcul Brâncuși fiind inclus în programul de dezinsecție, dar și operații de vidanjat coșuri gunoi și măturat alei.

Substanțele folosite la dezinsecție au avizul Comisiei Naționale de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și fișe tehnice de securitate.

Pentru siguranța cetățenilor din sectorul 1, parcul Brâncuși dispune de supraveghere video, dar si de acces gratuit la rețeaua de internet wireless. Însă, site-urile cu conținut nerecomandat minorilor și conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricționate.