Infrastructură metropolitană de internet în parcul Brătianu

La câțiva pași de Piața Romană se găsește Parcul Brătianu, un loc de odihnă perfect pentru cetățenii sectorului 1. Parcul Brătianu dispune de o suprafața de 2.210 mp. Intrarea în parc se poate face de pe Bulevardul Dacia, lângă clădirea fostului Muzeu al Literaturii Române. La intrare se află statuia marelui om politic Ion I. C. Brătianu. Statuia a fost comandată de soția lui Brătianu și este opera sculptorului croat Ivan Mestrovic.

Micul parc este un loc intim, plin de verdeață, străbătut de o alee centrală și împrejmuit de o mulțime de brazi și arbori ce asigură pe timp de căldură răcoarea atât de necesară celor ce se odihnesc pe băncile micului parc. Parcul Brătianu reprezintă un punct de recreere în apropierea zonei centrale, aici copiii se pot juca frumos, iar părinții pot citi în liniște.

Lipit de parc, lângă Biserica Amzei, se află Așezământul I.C. Brătianu, un edificiu de patrimoniu construit între anii 1908 și 1930, unde se află una dintre cele mai valoroase colecții românești de cărți, hârți și colecții personale. Corpul central al clădirii are în partea din spate, ce dă în parc, un balcon impunător, sprijinit de coloane, și o scară ce coboară în grădină cu balustrade frumos sculptate în piatră.

La câteva minute distantă de parcul I.C. Brătianu se găsește Muzeului Național de Artă al României. Muzeul oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului XX și până aproape de contemporaneitate. Colecțiile expuse în muzeu reunesc un număr impresionant de lucrări de sculptură, pictură, grafică, dar și artă decorativă românească, europeană și orientală.

La inițiativa dir. adj. Alin Vieru si A.D.P. Sector 1, parcul I.C. Brătianu aduce un stil modern de viată pentru cetățeni care simt nevoia de acces la aplicații si date, oriunde s-ar afla, astfel, parcul dispune de conexiune wireless gratuită, iar în ceea ce privește siguranța, parcul are implementată o infrastructura de supraveghere video modernă, la standarde înalte de calitate.