Internet wireless gratuit în parcul Dionisie Lupu

Parcul Dionisie Lupu se găsește la intersecția străzilor Dionisie Lupu, Jules Michelet si Pitar Moș, între Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord si Biserica Pitar Moș, lăcaș de cult construit în anul 1795, zidit din cărămidă. Deși are o suprafață de doar 370 mp, acest parc este unul cochet, având forma unui dreptunghi pavat cu marmura, un loc de relaxare, ce pune la dispoziție câteva bănci pentru odihnă, copaci, iar pentru zilele călduroase parcul este dotat cu o cișmea cu apă potabilă.

Monumentul din parc este ansamblul statuar numit Fântâna cu copii. Ansamblul prezintă trei copii dintre care primul se cațără din piatră în piatră și ajunge cu mâna la un cuib de păsări, al doilea privește îngrozit în jos și nu mai are curaj să se urce spre cuib, iar cel de-al treilea, o fetiță, ține în mâini un pește din a cărui gură iese apă. Sculptura este înscrisă în lista monumentelor istorice. Parcul Dionisie Lupu este împrejmuit de gard si prezintă două intrări la mijlocul său.

Foarte aproape de parc întâlnim Piața Lahovari, în centrul căreia se află frumoasa statuie a lui Alexandru Lahovari, sculptată de francezul Antonin M. și amplasată în 1901.

A.D.P. Sector 1 a dispus pentru siguranța cetățenilor din parc și nu numai, supraveghere video, astfel, este menținut constant sub supraveghere și, la cerere, imaginile dorite pot fi accesate rapid de către personalul responsabil de pază și protecție. Paznicii au posibilitatea de a accesa în timp real fluxul video live sau înregistrările din ultimele 30 de zile. În această locație găsim de asemenea și rețea WIFI, rețea de tip full mesh având auto-configurare și „vindecare”. Acest lucru înseamnă că ea se reconfigurează automat în funcție de nevoi, pentru a asigura o acoperire completă chiar și în cazul unei defecțiuni.