Marcarea locurilor de parcare în zona parcului Gara de Nord

Parcul Gara de Nord are o suprafață totală de 14.525 mp și este situat între Bulevardul Dinicu Golescu și strada Gării de Nord. Parcul se afla Între clădirea ce adăpostește Ministerul transporturilor și clădirea Gării a de Nord. Gară ce reprezintă cea mai mare stație feroviară a României. Din această gară pleacă și sosesc zilnic aproape 200 de trenuri. Gara de Nord este capătul liniei și are un număr de opt peroane și 14 linii. Piatra de temelie a gării a fost pusă la 10 septembrie 1868 în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor. Clădirea gării face parte din lista monumentelor istorice.

Parcul se află la mică distanță de Institutul Medico-Militar. Instituția militară de învățământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naționale prin Direcția Medicală. Institutul Medico-Militar asigură pregătirea medico-militară a studenților militari de la facultățile de medicină.

În Parcul Gării de Nord se găsește un monument, puțin cunoscut, în amintirea celor căzuți când a fost înăbușită Greva de la Atelierele CFR Grivița. În parc veți găsi atât bănci cu foișor cât și mese de șah pentru împătimiții de jocuri ale minții.

În acest parc veți găsi de asemenea un sistem Wireless pentru internet care se ridică la nivelul oricărei metropole din lume, cât și un sistem de supraveghere așezat pe fiecare stâlp din acestă locație cu câte 4 camere pentru a oferi un unghi total de vizualizare de 360 grade.

Menținerea curățeniei este un obiectiv important pentru Administrația Domeniului Public și Alin Vieru, de aceea ne dăm toată silința ca în activitatea noastră de zi cu zi locuitorii sectorului 1 să beneficieze de spații verzi îngrijite, străzi și un parc curat, vidanjat, maturat, dotat cu un sistem de irigare, plante decorative, gazon și coșuri cu scrumiere.

De asemenea, compartimentul Parcări Publice din cadrul A.D.P. Sector 1 a desfășurat acțiuni de marcare a locurilor de parcare de reședință din zona parcului Gării de Nord.