Suntem în siguranță în parcurile, pasajele administrate de ADP S1

Siguranța este pe primul loc. Pentru a preveni actele de vandalism, dar și pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor, am amplasat camere video de supraveghere în parcurile, terenurile de joacă și în pasajele administrate.

Camerele video au fost montate în locuri cu vizibilitate sporită din cadrul fiecărui parc, pentru a avea o rază vizuală cât mai mare. Pe fiecare stâlp din aceste locații au fost montate câte patru camere pentru a oferi un unghi total de vizualizare de 360 grade.

În urma implementării acestui proiect, parcurile din Sectorul 1 au devenit mai sigure și accesibile petrecerii timpului liber oricărui cetățean. Pe viitor ne dorim ca sistemul de supraveghere metropolitan să fie extins până la 1200 de camere video.

De când au fost puse în funcțiune, în anul 2017, camerele au determinat aproape 100 de intervenții ale Politiei Locale sau a altor instituții de ordine și siguranță publică. În general, a fost vorba de persoane turbulente, care făceau scandal, furturi, spargeri.

În prezent, sistemul de supraveghere metropolitan include 775 camere supraveghere și a fost implementat în 29 de locații din Sectorul 1.