Sistem de supraveghere video în parcul Venus

Parcul Venus (parcul Operei) este înconjurat de Splaiul Independentei, Calea Plevnei și strada Știrbei Vodă.

Parcul Venus dispune de o suprafață de aproximativ 33.000 mp. Este cunoscut anterior ca parcul Operei. Numele de parcul Venus vine de la numele echipei de fotbal din perioada interbelică, Venus București, al cărei stadion a fost inaugurat în 1928, chiar lângă locul unde avea să se construiască Opera.

La intrarea în parc găsim statuia din bronz a lui George Enescu, situată în parcul din fața Operei Naționale. Statuia este așezată pe un soclu de marmură de mică înălțime și-l înfățișează pe muzicianul George Enescu, stând într-un fotoliu, într-o atitudine meditativă. Lucrarea este înscrisă în lista monumentelor istorice.

În continuarea parcului se află Opera Națională București. Opera Națională este o clădire emblematică a capitalei României având statut de monument istoric. Construcția este realizată între anii 1950-1952. Este o arhitectură sobră și monumentală, cu arcade pe două niveluri, cu statui pe pilaștri, care este flancată de compoziții sculpturale cu tematică.

Parcul Venus are un loc de joacă pentru copii cu tobogane, leagăne, chiar și fitness. Părinții se vor bucura de locuri umbrite într-un loc de joacă cool în mijlocul orașului, în imediata apropriere a stației de metrou Eroilor. Parcul dispune de gazon, ronduri de flori, două terenuri de joacă pentru copii, dotate conform standardelor, alei betonate, bănci, cișmele, garduri de răchita. Venus este luminat noaptea cu spoturi montate în pământ.

În imediata apropriere a parcului Venus se găsește Universitatea din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, dobândind, în cei peste 150 de ani de existență, un solid prestigiu national și internațional. În cadrul Universității funcționează peste 50 de institute, departamente și centre de cercetare, cele mai multe dintre ele lucrând în colaborare cu centre științifice similare din străinătate.

În ceea ce privește siguranța, parcul Venus dispune de agenți de pază, dar și de supraveghere video. Internetul este asigurat de administrația parcului prin rețeaua de WI-FI gratuită.

Dacă vă plimbați prin Parcul Venus, veți observa ca ADP sector 1 alături de directorul adjunct Alin Vieru au contribuit la reparația podului, dar si la instalarea iluminatului pe led cu senzor, igienizarea zonei și toaletarea copacilor.