Terenuri de joacă ingrijite în parcul Pajura

Parcul Piața Pajura este situat la intersecția străzilor Presei, Pajurei și strada Pecetei. Parcul are o suprafața de 11.026 mp. Este un parc circular, o oază de verdeață cu garduri vii, spații pentru flori, numeroase bănci și coșuri de gunoi.

Există un spațiu de joacă pentru copii, cu dotări amplasate pe o podea elastică, antitraumă. Spatiile de joaca sunt dotate cu tobogane, balansoare, leagăne, un carusel colorat și nu numai. Parcul constituie un loc perfect pentru familiile minunate care doresc sa-si petreacă timpul împreuna. Activitățile de joacă împreuna cu familia ajută la dezvoltarea unor legături puternice de familie care pot dura o viață întreagă. Se poate spune că o familie care se joacă împreună rămâne împreună.

A.D.P. Sector 1 si dir. adj. Alin Vieru au planificat spațiul de joacă care să îndeplinească standarde moderne și au elaborat un protocol de inspecție și întreținere, astfel cetățenii sectorului 1 se vor bucura în siguranța și curățenie de parcul Piața Pajura. Spații verzi îngrijite, igienizare, îngrijirea gazonului, parcuri și terenuri de joacă curate sunt câteva dintre obiectivele pe care le urmărim pentru starea de bine a locuitorilor din Sectorul 1, dar si montarea și înlocuirea cișmelei.

În aproprierea parcului regăsim Parohia Sfânta Vineri Pajura, ansamblu ce este situat în cartierul Pajura, pe strada Băiculești nr. 27. Acesta cuprinde o biserica veche din lemn, biserica nouă și Așezământul socio-cultural Sfinții Martiri Brâncoveni.

Parcul Piața Pajura este dotat cu internet wireless gratuit de mare viteză. Pentru a asigura o funcționare desăvârșită a rețelelor instalate în parcul din Sectorul 1, am folosit echipamente de înaltă calitate și performanță, acestea au la bază echipamentele de ultimă generație care au fost folosite pentru Jocurile Olimpice din Londra din 2012 și Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia din 2014. In ceea ce privește siguranța din sector, A.D.P. a instala câte 4 camere pentru a oferi un unghi total de vizualizare de 360 grade.